Over Antheion

 

Antheion is een praktijk voor medisch pedicure en massagetherapie, waarin ik werk vanuit het holistische gedachtegoed.
Ik zie de mens, het lichaam en geest als één geheel.

 

Myra van der Schee

Al 25 jaar ben ik pedicure, in de ouderenzorg, het kenniscentrum voor Korsakov, de GGZ en mijn particuliere praktijk in de huisartsenpost. Deze enorme variatie aan voeten die bij mij binnenwandelen maakt dat ik enorm veel ervaring heb opgedaan. Zowel met het behandelen van allerlei problematiek, als met mensen zelf. Want al die mensen brengen een nog grotere variatie aan verhalen met zich mee. En dat contact maakt mijn werk zo leuk. 

 

Antheion

Op het moment dat de zorg privatiseerde en het werk steeds onpersoonlijker werd, ben ik voor mijzelf begonnen. Op deze manier kon ik mijn eigen invulling geven. Hier ontmoette ik variatie aan bewoners met verschillende ziektebeelden, altijd deel uitmakend van een paramedisch team waarin ik altijd ondersteund werd door artsen en vrijheid kreeg in het leveren van zorg. Dit heeft mij veel ervaring opgeleverd.

De interesse naar de mens achter de voeten kreeg steeds meer aandacht, waardoor ik de 4 jarige opleiding voor holistisch massage therapeut, HOLOS, gestart ben. Tegelijk met kleine kinderen thuis en mijn werk als pedicure, heb ik met veel plezier de opleiding afgerond. Sindsdien combineer ik beide disciplines binnen Antheion.

De praktijk breidde zich uit naar Katendrecht en na twee jaar vestigde ik mij in de huisartsenposten van de Kaap en de Wilhelminapier. De korte lijnen met de artsen, fysio en podotherapeuten zijn een pre. Sinds kort werk ik in een centrum voor Korsakov Een nieuwe uitdaging, een andere aanpak. 

 

 

Gedurende de zorg voor mijn twee kinderen werkte ik parttime in een verzorg- en verpleeghuis.